Subheader Juniorträning Low

Juniorträning

Juniorbild 2 0007 Lager 14

Från bollskola till tävlingsträning

I vår juniorverksamhet tränar barn och ungdomar i åldrarna 5–18 år. Vi har en rolig, utvecklande och nivåanpassad gruppträning. Här tränar allt från nybörjare till ungdomar som tränat flera år och tävlar regelbundet.

Vår verksamhetsmodell för juniorer bygger på en lekfull och allsidig träning med fokus på barnens egna behov och förutsättningar samt hänsyn till barnens ålder och olika utvecklingstakt.

Våra olika tränningsalternativ

Bollskola
5–7 år

I vår bollskola tränar våra allra yngsta deltagare. Här fokuserar vi på lek, rörelse och koordinationsträning. Barnen introduceras till teknik och spel genom enkla lekar och övningar med olika typer av bollar.

Tid: Lördagar från kl 09.00 och tisdagar kl 18.00
Terminsavgift: 1 ggr/v á 45 min, 1870 sek

Minitennis
7–9 år

Här har vi fortsatt fokus på lek, rörelse och koordinationsträning. Racket och boll används mer och mer i lekar och spelövningar på små planer med mjuka tennisbollar.

Tid: Lördagar från kl 09.00
Terminsavgift: 1 ggr/v á 45 min, 1870 sek

Tennisskola
9–18 år

Våra juniorkurser erbjuder lustfylld tennisträning anpassad till olika nivå och ålder. Här utvecklar vi bland annat spelarnas teknik, matchspel och spelförståelse. Vi erbjuder ett till två 60-minuterspass i veckan. Tre pass kan erbjudas i mån av plats.

Tid: Vardagar från 15.00
Terminsavgift: 1 tim/v 2640 sek, 2 tim/v 4390 sek, 3 tim/v 5510 sek

Tävlingsambition
12–15 år +/-

I denna kategori tränar de som har större intresse och motivation. Detta är en förberedande nivå för de som har ambition att bli tävlingsspelare. Uppbyggnad av fysisk, mental, taktisk och teknisk kapacitet. Utöver träning förväntas spelare tävla. Tränarledd gruppträning blandas med individuellt ansvarstagande för egen träning och tävling.

Tid: Vardag och helg
Terminsavgift: 4+ tim/v, 6500 sek

Tävlingsträning
15 år +/-

Tävlingsträning är för de spelare som uppnått en viss nivå och vill satsa på sin tennis. Här vill vi förbereda våra ungdomar för en framtid som tävlingsspelare och vidareutbildning på tex tenniscollege eller tennisgymnasium. Optimering av fysisk, mental, taktisk och teknisk kapacitet. Seriespel och tävlingsspel. Tränarledd gruppträning blandas med individuellt ansvarstagande för egen träning och tävling. Vissa fyspass och tävlingsaktiviteter är tränarledda.

Tid: Vardag och helg
Terminsavgift: 5+ tim/v, 7500 sek