Subheader Juniorträning Low

Juniorträning

Juniorbild 2 0007 Lager 14

Från bollskola till tävlingsträning

I vår juniorverksamhet tränar barn och ungdomar i åldrarna 4–18 år. Vi har en rolig, utvecklande och nivåanpassad gruppträning. Här tränar allt från nybörjare till ungdomar som tränat flera år och tävlar regelbundet.

Vår verksamhetsmodell för juniorer bygger på en lekfull och allsidig träning med fokus på barnens egna behov och förutsättningar samt hänsyn till barnens ålder och olika utvecklingstakt.

Post Checkpoints

Plattform för spelutveckling

Vi arbetar med Svenska Tennisförbundets tränarplattform ”Spelutveckling röd orange grön” när vi tränar målgruppen nybörjare och fortsättningsspelare.

Plattformen bygger på ett spelbaserat tennislärande speciellt utvecklat och anpassat för barn. I stora drag fokuseras spelbaserat lärande på en harmonisk kombination mellan taktik, teknik och mycket rörelse på tennisbanan.

Läs gärna mer i Svenska Tennisförbundets folder.
Spelutveckling. Röd, orange, grön boll.

Tävlingsspelare

Att ladda ner för föräldrar
och spelare

Nedan finns dokument att ladda ner med lathund för hur du anmäler ditt barn till tävling, råd till dig som förälder som har barn som tävlar samt värdegrund & fair play för spelare. Tillsammans med internutbildningar skapar vi en gemensam plattform för hur vi vill att spelare och föräldrar ska agera inom ramen för vår verksamhet. 

Lathund för anmälan till tävling
Råd till föräldrar tävlingsspelare
Värdegrund & Fair Play för tävlingsspelare

Våra olika träningsalternativ

Bollskola
4–6 år

I vår bollskola tränar våra allra yngsta deltagare. Här fokuserar vi på bollvana, racketvana, motorik och koordinationsträning. Vi introducerar barnen till tennisen genom enkla lekar och övningar med olika typer av bollar.

Tid: Lördag från kl 09.00–09.45
Terminsavgift: 1 ggr/v á 45 min 1995 sek

Ansvarig tränare:
Daniel Salinas daniel@farstatk.se

Minitennis
6–9 år

På röd nivå tränar vi motorik, koordination och slagteknik i olika lekformer. Vi använder oss av olika typer av bollar och anpassar banan och övningar efter spelarens spelnivå. Här finns 4 nivåer där första nivån är golvtennis och sista steg spel över minitennisnät. Efter avklarade checkpoints/färdigheter i respektive nivå flyttas man vidare till nästa steg. Tävlingsmoment är del av träningen.

• 4–6 spelare
• Vit, lila och röd boll används
• Spel på 1/4 tennisbana

Tid: Lördag från kl 10.00 och vardag från kl 15.00
Terminsavgift: 1 ggr/v á 50 min 2195 sek, 2 ggr/v á 50 min, 3500 sek

Ansvarig tränare:
Daniel Salinas daniel@farstatk.se

Orange
7+ år

Efter röd kommer orange nivå  Vi jobbar på lite sörre banyta och bollen som används är 50% mjukare än en hård boll. Vi fördjupar oss ännu mer i slagteknik, taktik och rörelsemönster.

• 4–6 spelare
• Spel på stor bana/nät med en något kortare baslinje än fullstor bana.
• Man erbjuds 1–2 pass per vecka. För mer än två pass i veckan krävs ett tävlingsintresse (minst 7 SO Tour tävlingar per år) samt egen motivation att träna.
Rekommenderad tävling är SO TOUR ORANGE. 

Tid: Lördag från kl 10.00 och vardag från kl 15.00
Terminsavgift: 1 tim/v 2890 sek, 2 tim/v 5440 sek

Ansvarig tränare:
Daniel Salinas daniel@farstatk.se

Grön
9+ år

Efter orange kommer grön nivå. Vi fördjupar oss ännu mer på teknik, taktik & spelarens rörelseförmåga. Den mentala och fysiska delen av träningen blir också en större del av träningsinnehållet. Den gröna bollen vi arbetar med är 25% mjukare än den hårda bollen.

• 4–5 spelare
• Spel sker på fullstor bana
• Man erbjuds 1–2 pass per vecka. För mer än två pass i veckan krävs ett tävlingsintresse (minst 10 SO Tour tävlingar per år) samt egen motivation att träna.
Rekommenderad tävling är SO TOUR GRÖN. 

Tid: Lördag från kl 10.00 och vardag från kl 15.00
Terminsavgift: 1 tim/v 2890 sek, 2 tim/v 5440 sek

Ansvarig tränare:
Daniel Salinas daniel@farstatk.se

Tennisskola
9–18 år

Våra juniorkurser erbjuder lustfylld tennisträning anpassad till olika nivå och ålder. Här utvecklar vi bland annat spelarnas teknik, matchspel och spelförståelse. Vi erbjuder ett 60-minuterspass i veckan. Två pass kan erbjudas i mån av plats.

Tid: Vardagar från 15.00
Terminsavgift: 1 tim/v 2890 sek, 2 tim/v 5440 sek

Ansvarig tränare:
Edin Jakupi edin@farstatk.se

Tävlingsträning
10–18 år

Att vara spelare i Farstas tävlingsteam innebär att man är ute och tävlar i Stockholm och runt om i övriga Sverige. För att delta måste det finnas en förståelse hos spelare och föräldrar för vad en tennissatsning innebär. Spelarna utbildas i att skapa rutiner innan och efter träning och match. Spelarna lär sig ta ansvar för sina prestationer och driver sin egen utveckling framåt. Minimikrav för att delta på tävlingsträning är att man spelar minst 20 tävlingar per år.

Allmänt:
Tävlingsteamet vänder sig till er som tävlar redan eller har tävlat tidigare.

Kriterier:

  • Spelarna ska ha en hög egen motivation och ge 100% på träningarna.
  • För att tillhöra tävlingsteamet måste spelarna vara tävlingsaktiva och spela turneringar som motsvarar respektive individs ambitions- och spelnivå.
  • Utveckling och processmål kommer alltid före resultat.
  • Det finns en god och balanserad dialog med ansvarige tränare och man respekterar de grupper med spelare man blir tilldelad.

Träningsinformation:

  • Ni kan träna 2–6 pass/vecka som ligger måndag–torsdag.
  • Varje fredag erbjuds matchspelsträning.
  • Ni har möjlighet att jobba som tränare i klubben. Utbildning ingår.
  • Privatträning finns tillgänglig med våra elittränare.

 Kursavgifter

  • Pris på förfrågan.

Ansvarig tränare:
Rickard Hogla rickard@farstatk.se